Wednesday, February 14, 2007

Tollavgifter

Toll og moms

Mytene om toll og særavgifter er mange, og folks frykt for å dra på seg uventede utgifter hindrer mange fra å bestille seg det de ønsker fra utlandet. Tilfellet er at det er svært få varer som pådrar seg mer enn moms (25%) i dag på grunn av EU, EFTA og andre frihandelsavtaler. Dette gjelder så lenge man ikke handler fra et utviklingsland og at man handler som privatperson. Holder man seg unna varer som alkohol/tobakk, motor/drivstoff og mat/drikke er det sjelden man får noen uventede utgifter. Det viktigste unntaket fra denne reglen er klær og tekstiler som i verste fall kan dra på seg en toll fra 5,9 til 10,7 prosent.

* Forsendelser med verdi under 200 kroner blir verken avgiftbelagt med toll eller moms.

* Bøker kan tas inn uten avgifter uavhengig av verdi. Pass på at det kun er bøker i forsendelsen da blanding av varer kan pådra avgifter på hele forsendelsen.

* Gaver for inntil 1000 kr er moms- og avgiftsfritt. Det eneste som er nødvendig er at den blir merket som gave på dokumentasjonen.

* Ofte har du annledning til å påvirke hvilken frakt som blir brukt når du handler fra utlandet. Hvis du skal ha varer fra USA kan du be om Global Express Mail EMS. Med denne tjenesten slipper du å betale Postens fortollningsgebyr (80kr for varer under 1000kr og 175kr for varer over 1000kr).

Vær oppmerksom på at du må betale toll og momsavgift (25%) når du handler fra nettbutikker i utlandet. Tollavgift på varer under 1000 kroner hos posten er 75 kroner. For varer over 1000 kroner er tollavgiften noe høyere. Noen ganger slipper du å betale tollavgift og moms fordi Posten ikke har kapasitet til å sjekke alle pakningene som kommer inn til landet. Etter vår erfaring blir kun 40-50% av varene sjekket. Noen utenlandske nettbutikker deler også opp forsendingene i flere pakker (pakker under 200 kr.) slik at du slipper tollavgiften.

fra: importalen.no

Labels: ,

| More

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home